tiistai 15. tammikuuta 2013

Nopsa tomaattikeitto

Natalialla söin ekan kerran taivaallista tomaattivuohenjuustokeittoa. Tänään sitten, kun hikipäässäni kiirehdin kotiin neuvolan, labran, kirjaston ja viikon ruokaostosten jälkeen, talossa odotti kolme nälkäistä aikuista ja kaksi lasta.

Mikäs sen nopeampaa kuin pyöräyttää tomaattikeitto! Kehuja sateli, vaikka resepti olikin hieman omaksi muokattu ainespulan vuoksi. Harmi vain, että vuohenjuustoa en ollut kaupasta ostanut. Se kun on vielä "hyi-etoo-jos-näenkin"-listalla. Toivottavasti ei kuitenkaan kauan, niin hyvän aikuiseen makuun antavan kiksin se antaa keitolle. Mutta hyvää tuli maustetulla kermallakin. Hieman savunmakua, sopi oikein hyvin.

(Sen verran rivakkaa tahtia keitto hävisi suihin, että kuvakin jäi hötäkässä ottamatta. Mutta kaikki nyt varmaan arvaa miltä tomaattikeitto näyttää...)

Maukas, nopea ja helppo Tomaattikeitto


2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurkaa
2rkl tomaattipyrettä
2rkl fariinisokeria (laitoin ruokosokeria)
kasvisliemikuutio
3dl vettä
öljyä
mustapippuria
basilikaa
maustettua Kipparijuustokermaa

Pilko sipulit ja valkosipuli. Heitä kattilan pohjalle sopivasti öljyä, pyörittele sipuleita ja valkosipuleita hetki. Lisää kaikki muu, PAITSI kerma.

Keitä kohtalaisella lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta. Keitto pöytään ja jokainen lisäkööt itse kermaa joukkoon. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Hanna

2 kommenttia:

  1. Oijoi tätä pitääkin kokeilla joku ilta. :) Meillä ei isimies perusta kasvisruuasta, mutta (kerrankin) kiitos kolmivuorotyön, ollaan iltoja kolmistaan tyttöjen kanssa ja jostain syystä sillon aina laiskottais ruuanlaiton suhteen, joten tää pistetään ehdottomasti kokeiluun vielä! :) Lisää näitä nopeita ja helppoja kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosiaan helppo!

      Iske kasvisliemen sijaan lihaliemi, niin siinä on isimiehelle lihanmakua;)

      Poista