keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Yksinkertaistettu avokadopasta

Alexander ja Hanna Gullichenin avokadopasta todella on törkeen hyvää. Kirja Safkaa Parempaa arkiruokaa on myös muilta osin erinomainen. Kirjan resepteistä tekisi mieli kokeilla heti monia. Mahtavaa, että huippukokit jaksaa paneutua myös hyvään arkiruokaan. Toinen suosikkikirja on Hans Välimäen Mummola, jossa samaan tapaan on perinteisiä ruokia mummolatunnelmalla.

Tämä resepti on muokattu isomman perheen tarpeisiin, limetti vaihdettu sitruunaan ja tuoreet mausteet vedetty purkista. Pecorinosta ja parmesanista en mäkään onneksi tinkinyt. Erittäin hyvää!

Yksinkertaistettu avokadopasta

2 valkosipulin kynttä
1 chili
1 sitruuna
5 avokadoa
1 dl oliiviöljyä
kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
1,5 dl raastettua pecorinoa
1,5 dl raastettua parmesaania
pastaa tarpeeksi

Tarjoilukulhoon pilkotaan valkosipuli ja chili. Koko sitruunan mehu päälle. Sekaan avokadot pilkottuina, juustot raastettuina, oliiviöljy, mausteet. Suolaa melko reilusti.

Keitä pasta. Lisää kastikkeeseen desi keitinvedestä ja sekoita.

Päälle parmesaania ja mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti