torstai 10. tammikuuta 2013

Kokki-idolit

Haluaisin oppia laittamaan ruokaa kuten he.

Ainakin lainata pari ideaa kultakin.

Lastenhoitajani lapsena

Ritvan makaronilaatikko oli parasta. Lapsena minulla oli tapana tehdä listoja parhaista kokeista ja Ritva oli ykkössijalla. Arkiruoassakin on eroa ja neljävuotiaalla mielipiteitä.

Appi

Mieheni isän kokatessa tuoksuu aina vahva valkosipuli. Kermaviilipohjaisia lisukkeita on usein. Ruokaa tarjoillaan välimerelliseen tapaan myöhään illalla ja viinin kera. Omatekoiset leivät herkullisia!

Hanna

Ihailen tämän blogin toisen kirjoittajan kokkitaitoja. Erittäin hyvää ruokaa ja erittäin hyvä asenne ruoanlaittoon. Rohkea ja kokeileva. Hyvin nopea, mikä onkin tarvittava ominaisuus lasten kanssa keittiössä. Hannalla on aina mielessä jotain uutta, mitä pitäisi päästä tekemään.

Puoliso

Kokeilevuudessaan samantyylinen ruoanlaittaja kuin Hanna. Ongelmana reseptien puuttumisen takia ruokien unohtelu. Ai oonko mä tehtyt joskus sellaista? Välilllä tulee huippua, välillä vanha suosikki muuttuu uudeksi ruokalajiksi. Ehdoton hittiruoka on kasviskastike, joka tehdään silloin, kun kaapit ovat mun mielestä aivan tyhjät.

Nimettömäksi jäänyt koulun keittiön kokki

Yleensä kouluissa oli ruokana sitä, mitä kaupungin listalla sinä päivänä sattui olemaan. Eräs työntekijöistä ei kuitenkaan säästellyt vaivojaan vaan käytti vähät ylijääneet rahat ja metsästi tukusta kausihedelmiä. Tuoreet vesimelonit tai mandariinit ilahduttivat aina parin viikon ajan. Niitä sai syödä niin paljon kuin jaksoi kunnes loppuivat. Ruoka oli muutenkin tuossa koulussa erinomaista ja kokki unelma-ammatissaan. Joskus ensimmäisille ruokailuun tulijoille oli tarjolla jotain erityistä herkkua. Ei välttämättä kovin tasapuolinen lähestymistapa lasten ruokkimiseen mutta ainakin kiinnostus kouluruokailuun säilyi, kun yllätyksiä saattoi olla luvassa.

Natalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti