lauantai 12. tammikuuta 2013

Focaccia





















Sain tämän reseptin naapuriltani, joka oli poiminut sen Helsingin Sanomista. Erityisesti naapurini tekemänä tämä oli täydellisyyttä hipovaa mutta onnistuin itsekin ihan mukavasti. Resepti on helppo mutta kohottamiseen tarvitaan runsaasti aikaa. Odottelu kuitenkin palkitaan, kun leivän rakenteesta tulee todella muhkea.

Natalia

Uunipellillinen focacciaa
6 dl vettä 2/3 palahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
noin 15 dl jauhoja
1 dl oliiviöljyä
3 tl merisuolaa
3 tl tuoretta rosmariinia
10-12 mustaa kivetöntä oliivia
5-6 kirsikkatomaattia

Hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisätään siirappi, suola ja jauhot. Oliiviöljy alustuksen lopuksi. 

Kohota rauhassa ainakin 1/2 h.

Kauli taikinaa varovasti ja nosta kohoamaan pellille leivinpaperin päälle.

Laita kohonneen leivän päälle oliiveja, kirsikkatomaatteja, suolaa, oliiviöljyä ja rosmariinia.

Paista 225, noin 20 min.

1 kommentti: