lauantai 12. tammikuuta 2013

Keittoa, olkaa hyvä!

Olo oli sen verran parempi, että päätin pyöräyttää kasvissosekeiton. Kaveri, joka on kasvissyöjä, oli tulossa käymään, joten meidän perinteiset pöperöt eivät olisi tehneet kauppaa.

Näitä keittoja tuli tehtyä paljon vielä syksyn aikana, muksuillekin maistui. Ja nyt pienen tauon jälkeen ajatus bataattiporkkanakeitosta kuulosti hyvälle. Harmi vain, että lähi Alepan hyllyiltä batskut oli loppuneet. Tilalle siis pottuja.

Ison sakin perunaporkkanasosekeitto


1,5kg porkkanoita
5 isoa perunaa
1 iso sipuli
Kolmen juuston kerma
Suolaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria

Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipuli. Heitä suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla maustettuun keitinveteen. Annan kiehua niin kauan, että haarukka uppoaa porkkanoihin kuin veitsi sulaan voihin.

Ota osa keitivedestä talteen. Soskeuta kasvikset. Lisää Kolmen juuston kerma. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Yksi ongelma näissä kokkailuissa on. En nimittäin koskaan osaa sanoa, paljonko sitä suolaa tai maustetta hurahtaa. Väittäisin keitinveteen mennen teelusikallisen verran suolaa, paprikajauhetta ruokalusikallisen ja mustapippuria teelusikallisen. Saattoi myös olla enemmänkin.

Vinkkinä: keitinvesi tulee nopeasti, kun keität sen vedenkeittimessä. Samalla sentin verran vettä kattilan pohjalle ja liedelle lämpenemään valmiiksi.. Kun vedenkeitin vesi on kuumaa, kaadat vain kattilaan ja kohta saat jo heittää kasvikset sekaan. Säästää tuplasti aikaa!

Hyvää tuli. Ja kuten aina, lapsille upposi kiitettävästi. Ehkä satsi oli vain vähän iso, mutta pakkaseen loput!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti