keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Sitruunaa, vaniljaa, muffinssia

Raskauden mielitekoja vai mitä, mutta rupesi tekemään aivan älyttömästi mieli sitruunamuffinseja! Niitä kaupan, joissa on jotakin kreemiä sisällä...

Ajattelin kuitenkin kokeilla, saisinko itse tehtyä, sillä tähän mennessä puolet neljästä muffinssikokemuksesta on mennyt mönkään. Kaksi muuta oli vähän niin ja näin.

Ja TADAA! Tämä kerta loisti! Viides kerta toden sanoi!

Eli

Mielihyvämuffinssit


2 munaa
1dl sokeria
n, 2dl-2,5dl vaniljakastiketta
4 rkl sitruunamehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
0,5dl auringonkukansiemeniä

Pinnalle

n. 50gr mascarponea
n. 3rkl tomusokeria
n. 2rkl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet ja lisää vaniljakastikkeen kanssa vaahtoon. Lisää sitruunamehu ja siemenet.

Kaada vuokiin. Paista 200 asteessa n. reilu 15min.

Jäähdytä muffinssit. Tee koristeaine valmiiksi, laita muovipussin kulmaan, tee kulmaan pieni reikä ja koristele.



Lasten kanssa tuhosin muffinssivuokien herkut jo ennen koristelua, joten koristeltavaksi jäi vain tämä leipämuottiin tehty ja vähän pienempään samanlaiseen. Niitä muffinssivuokia kun ei ollut riittävästi.

Mutta tämä osottautuikin aika näppäräksi! Sen kun vain viipaleita leikkaamaan ja nauttimaan! Päällys tuntui rupeavan sulamaan nopeasti, joten hyvä säilytyspaikka on jääkaappi. Mutta päällinen oli kyllä ihanan raikasta, joten suotakoon tuo anteeksi. Ja siemenet antoi kivaa pureskeltavaa.

Olin oikeasti superyllättynyt ja mieskin kehui kovasti. Ja näytti tuo muskuihinkin uppoavan. Onneksi huomiseksi jäi vielä pieni palanen...

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti