keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Halloumipastaa uunissa

Halloumia, halloumia... teki niin kovasti mieli, mutta iänikuinen halloumin grillaus tai salaatin seassa tuntui vähän tylsältä.

Joten ajattelinpa kokeilla vähän ruokaisampaa sapuskaa, jossa halloumi olisi joukossa mukana.

Pahoittelen, mitat on suuntaan antavia. En ole vieläkään päässyt eroon tavasta heitellä summa mutikassa mittailematta tuon kummemmin.

Kesäinen halloumipasta uunissa


1 kesäkurpitsa
1 kevätsipuli
1 paprika
rasia kirsikkatomaatteja
n. kourallinen tuoretta pinaattia
paketti halloumia
n. 2-3 dl raakaa täysjyväpastaa
n. 300 gr paseerattua tomaattia
n. 2dl vahvaa kasvislientä
2dl maustettua kermaa (savujuusto tässä tapauksessa)
rutkasti juustoa
mustapippuria

Heitä raaát pastat vuoan pohjalle. Lisää päälle pilkotut kasvikset ja kuutioitu halloumi.

Keitä n. 2 dl vettä, lisää puolikas kasvisliemi. Anna tekeytyä ja heitä ruoan sekaan.

Lisää paseerattu tomaatti ja kerma. Sekoittele kevyesti päältä, pastat saa jäädä rauhassa pohjalle. Rutkasti fiilisen mukaan juustoa pinnalle ja mustapippuria.

175 astetta n. 1 tunti.







Tällaisen ruoan tekemisen jälkeen on ilo kuulla, että mies haluaa saada reseptin, jotta voi ruveta pikku hiljaa kokkailemaan kotona enemmän. Olikin todella helppo ja maukas! Mukavan kesäinen, johon saa mättää kasviksia urakalla sekaan.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti