tiistai 30. heinäkuuta 2013

Onnistunut ja helppo avokadopasta

Pari ihan-just piloille menevää avokadoa inspiroi kokeilemaan jotakin uutta.

Kerran olen avokadopastaa kokeillut ja oli jotain aivan hirveää. Ohjeita selaillessani kaikkiin tuli jotakin ihme juustoja tai muita kikkailuja, mitä ei omasta jääkaapista löydy.

Joten sovelsin ja vaikka itse sanonkin, hyvin sovelsin!

NamiNami avokadopasta


2 täysin kypsää avokadoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2dl savujuustokermaa
n. 1-2 tl suolaa
kunnon tujaus mustapippuria
öjyä
100 gr juustoraastetta
2 rkl sweet chili soossia (tai tujaus sokeria ja chiliä)

Täysjyväpastaa tms.
Kasvisliemikuutio

Pasta porisemaan kasvisliemikuutioveteen.

Öljyt tai rasvat pannulle, pieneksi kuutioitu sipuli ja valkosipuli sekaan. Anna saada kunnolla väriä. Kaiverra avokadot sekaan. Lisää kerma. Heitä mustapippuri ja suola sekaan (maun mukaan, aloita 1tl, lisää tarvittaessa). Lopuksi raastettu juusto. Sekoita hyvin, jotta kastikkeesta tulee "kuohkean" näköistä. Sweet chili soossia maun mukaan (antaa kaivattua makeutta ja hieman potkua).

Siivilöi valmis pasta, heitä kaikki kattilaan ja sekoita keskenään.


Otin kyllä kuvan tästä aikaansaannoksesta, mutta se ei tee oikeutta maulle, joten taidan vain poistaa kamerasta. Oli nimittäin varsin hyvin onnistunut pasta avokadosta, vaikka ulkonäkö on mitä on.

Lisäsin lopuksi vielä tuon sweet chili soossin ja sopi kuin nenä päähän. Tilalle sopisi varmasti myös ihan chili ja ripaus sokeria, jos kaapista ei kyseistä kastiketta löydy.

Nauttimaan!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti