lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kaalipitsaa

Tämä resepti on alunperin Kotivinkki-lehdestä, jossa taitaa olla erinomaiset ruokatoimittajat, koska jatkuvasti löydän sieltä jotain kokeiltavaksi. Tähän pitsaan ei tule tomaattipohjaa ollenkaan, vaikka ranskankerman puuttuessa laitoin kyllä ketsuppia ja sopi hyvin sekin. Vaaleat epämääräiset kököt kuvassa ovat hunajahalloumia, joiden resepti seuraa perässä.
















Juurespitsa

Pohja:

puoli pussia kuivahiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 sipuli
1 palsternakka
1 porkkana
kaalia
3 rlk öljyä
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus sokeria

Lisäksi:

1 prk ranskankermaa
2 dl parmesaaniraastetta
pinjansiemeniä
oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä vesi hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen suola, öljy täysjyväjauhot ja puolet vehnäjauhoista.

Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Anna kohota.

Kuori sipuli ja juurekset. Hienonna, raasta tai suikaloi ohueksi silpuksi. Tee yli litra suikaleseosta.

Kuullota kasviksia pannulla niin, että ne pehmenevät. Lisää mausteet ja kypsennä.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä ensin ranskankerma pohjan päälle, sitten juuresseos ja lopuksi parmesaania.

Paista 250 asteessa alimmalla tasolla noin seitsemän minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pinjansiemenet ja paistamisen jälkeen pirskota oliiviöljyä pitsan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti