tiistai 7. toukokuuta 2013

Bullaa!

Teki mieli korvapuusteja.

Olin saanut kaverilta vinkin aikoinani, että tulisi kohottaa puolitoista tuntia. Oli vain niin kova pullan nälkä, että rajoitin kohotuksen reiluun puoleen tuntiin. Ja silti onnistui! Tuli kuohkeita, pehmeitä ja parempia kuin ensimmäisellä kerralla. Ulkonäkö vähän kärsi (ohjeen mukaan olisi tullut 34 kappaletta, omista tuli niin isoja, että niitä oli viitisentoista...) kun pullat kohosivat niin suuriksi, mutta eipä tuo makua haitannut.

Korvapuustit puhtain sormin


5dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 munaa
2dl sokeria
2tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte

100grammaa rasvaa
1 dl sokeria
3rkl kanelia

Voiteluun

Munaa

Lämmitä maito mikrossa huoneen lämpöiseksi (n. 1 min.). Heitä kuivahiivat sekaan. Sekoita. Lisäänmunat, sokeri, suola ja puolet vehnäjauhoista. Kaiva vatkain esiin, laita taikinasekoittimet ja ala sekoittamaan (Edestakaisin kaivavalla liikkeellä sai hyvin tasaiseksi). Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa reunoista. Pidä kuitenkin huoli, ettei taikina mene liian paksuksi.

Kun vatkaus ei enää onnistu, iske kädet sekaan ja alusta hyvin. Lisää tarvittaessa jauhoa. Laita tiiviisti muovipussiin kohoamaan n. puoli tuntia.

Iske kohonnut taikina jauhojen päälle. Jaa takina kahteen osaan. Kauli n 30cm/50cm kokoiset palaset. Voitele rasvaa päälle (esim. leivontamargariini levittyy hyvin), sokerit ja kaneli. Pistä rullalle kääretorttu- tyyliin. Leikkaa viistosti ylös/viistosti alas.. paloja. Käännä kapein puoli ylös ja paina sormilla keskiosaa alas. Laita pellille ja anna kohota n. reilu puoli tuntia.

Voitele munalla, laita sokeria pinnalle ja uuniin keskitasolle n. 8 minuuttia (225astetta).

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti