sunnuntai 18. elokuuta 2013

Rakkauteni munakoisoon - baba ganoush

Oih, mezeprojekti ja munakoisot!

Tavoitteena mezeprojektissa on siis kattavan ja hyvän mezepöydän kokkaamisen harjoittelu. Pala palalta edistystä tulee. Tällä kertaa opettelin tekemään munakoisotahnaa. Aika tulista. Puolikas chili oli selvästi liikaa eli reseptiin jää neljäsosa.

Kuvassa tahna  epämääräisen näköisenä ennen soseutusta.




Munakoisotahna eli baba ganoush

2 munakoisoa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
1/4 chili
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Puhko munakoisoihin reikiä haarukalla. Paista niitä 225 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Kääntele välillä ympäri.

Irrota munakoisot kuoresta lusikalla.

Sekoita kaikki yhteen ja soseuta. Mausta tarvittaessa lisää. (Tai sitten fiksusti tarkista maku vasta tekeytymisen jälkeen, että ei tule liian vahvaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti