keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen muistoja

Pääsiäisen muistoja osa 1

Ok, tiedän, että tämä on nyt hyvin last season mutta pakko saada tänne sivuille talteen pääsiäisen kohtalaisen onnistuneet kokeilut. Odottelevat täällä kiltisti ensi vuoteen.

Lueskelin isovanhemmilla Me naiset -lehteä ja sitten kiirehdinkin jo kauppaan ostamaan aineksia Baba Lybeckin kulitsaa varten. En todella edes tiennyt, mitä kulitsa on ennen tätä. Luulen silti, että kakkumainen pulla tuli meidän pääsiäisiin jäädäkseen.

Kaikkia aineita ei tietysti kaupassa käynnin jälkeenkään ollut mutta korvasin kardemumman mukavasti neilikalla. Lisään sen reseptiin ja vähennän sahramin määrän puoleen alkuperäisestä. Korintit ovat mun mielestä pelkkiä kallitta rusinoita, joten vaihtoon nekin. / Natalia

Kulitsa

3 dl maitoa
20 g hiivaa
puoli pussia (0,25g) sahramia
1 rkl kardemummaa
1 tl neilikkaa
3 munaa
1 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta
100 g hillottua appelsiinin kuorta
1 tl suolaa
10-12 dl vehnäjauhoja
voiteluun muna
päälle kokonaisia manteleita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lioita hiiva joukkoon. Lisää mausteet. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita vaahto maitoon. Lisää rusinat, mantelirouhe, appelsiininkuori ja suola. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja lisää jäähtynyt rasva. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa reunoista. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Peitä taikina ja anna kohota noin 45 min. Voitele kohonnut kulitsa manteleilla. Paista uunin alatasolla noin 45 min. 175 asteessa. Kun pinta on ruskistunut (noin 15 min.) lopusta, peitä foliolla tai leivinpaperilla ettei pinta tummu liikaa. Anna jäätyä liinan alla. Tarjoa pashan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti