tiistai 12. maaliskuuta 2013

Soijaa! Kookosmaitoa!

Eilen jääkaappi näytti aika tyhjältä, joten ajattelin kokeilla jo syksystä asti kaapissa maanneita soijapyöryköitä. Ja tämähän oli silläkin tapaasuuri saavutus, etten raskauden alettua ole soijaan pystynyt koskemaan, saati sitä valmistamaan.

Soijapyörykät kookosmaidossa


150gr soijapyöryköitä
soijaa
öljyä
sweet chili soossia
2dl kookosmaitoa
4 valkosipulin kynttä
4 tomaattia

riisiä

Pyörykät kattilaan, kattilaan kehautettua vettä sen verran, että pyörykät peittyy hyvin. Anna olla 10 min.

Heitä vedet pois. Laita kattilaan pyöryköiden seuraksi käsituntumalla soijaa, sweet  chili soossia ja öljyä (sen verran, että marinoituu hyvin). Kattila liedeltä ja anna marinoitua 10 min.

Kattila liedelle, sekaan pilkotut tomaatit, valkosipulit ja kookosmaito. Lisäile mausteita maun mukaan (ehkä joku ruohosipuli olisi sopinut hyvin).

Huuhtele riisi hyvin muutamaan otteeseen, että huuhtelu vesi kirkastuu. Keitä ohjeen mukaan.


Kuvakin oli, mutta ajatuksissani alustin muistikortin, ja sinne ne meni (mutta yllättäen näytti ihan lihapullilta kookosmaidossa...)!

Tomaatin tilalle sopisi jotain muutakin, mutta meillä sattui olemaan vain tomaatteja. Ja chiliä olisin voinut lisätä enemmänkin, mutta piti ajatella tätä pientä ruokaraatia.

Mutta itse yllätyin kyllä positiivisesti! Parempaa kuin tummasta soijarouheesta tehtynä. Nuorempi muksuistakin veteli "bullia" huiviinsa sellaista tahtia, että sai olla muutamaan otteeseen olla latomassa lisää lautaselle. Eli maistui koko perheelle!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti