Joka tapauksessa, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ryhdistäytyä kasvisaralla. Viime aikoina ruoanlaitto on ollut aika puista hommaa, mutta heti kun ilmat huononee, vähän tuhdimpikin kotiruoka kuulostaa ihan hyvältä ajatukselta.
Joten pyöräytin aamupäivällä
Paprikainen soijalasagne
400gr tummaa soijarouhetta
n. 6 dl vettä
lasagnelevyjä
öljyä
paprika
2 isoa sipulia
4 dl maitoa
2 dl kermaa
500gr paseerattua tomaattia
kasvisliemikuutio
paprikajauhetta
valkosipulia
mustapippuria
sweet chili soossia
juustoraastetta
Kiehauta vesi, heitä vesi ja soija hautumaan astiaan. Pilko sipulit ja paprika, heitä pannulle ölytilkan, valkosipulin, paprikajauheen ja mustapippurin kanssa. Lisää soija, maito, kerma, paseerattu tomaatti ja kasvisliemikuutio. Lopuksi sweet chili sauce.
Pinoa vuokaan vuorotellen kastike ja levyt, aloittaen kastikkeesta, päätäen kastikkeeseen. Pinnalle roimasti juustoraastetta.
Paista alatasolla 200 asteessa n. reilu puoli tuntia.
Hyvähän siitä tuli. Vihdoin ja viimein alkuraskauden soijainhotus on näköjään kunnolla karistettu. Nyt vain uusia soijareseptejä kokeiluun!
Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti