tiistai 30. huhtikuuta 2013

Makea vappuvinkki

Olen surkea leipoja. Pienen stressin saan kehitettyä pelkästään sillä, että mietin makeaa tarjottavaa juhliin tai illanistujaisiin. Yleensä synttärikakut ulkoistan suosiolla, pullaa en edes kokeile (kuin silloin jos tiedän syöväni ne perheen kesken) ja kaikki juustokakut yms. on ihan out.

MUTTA:

Viime kesänä kakkonen täytti vuoden ja kuten aina, ulkoistin kakut. Kondiittorikaveri teki sellaisen kakun, jota oli pakko itse kokeilla.

Ja tadaa!!! Aivan mahottoman hyvä ja helppo. Nopeakin vielä, kun hieman oikoo.

Meinasin väsätä kyseisen tortun vapuksi, mutta mummi tuli sunnuntaina, joten tein sen silloin kun aineksetkin löytyi. Aluperäiseen ohjeeseen tulee digestive-keksejä, mutta meillä oli marie-keksejä. Onneksi. Tuli nimittäin parempaa! (Ja makua paransi syöjien mielestä myös se, että maito oli jäänyt toffeemaiseksi. Se taisi vahingossa onnistua niin, että keitin maitoa aina niin kauan isossa kipossa, ennen kuin pelkäsin sen tulevan yli. Maidosta tuli paksumpaa, eikä tummunut samalla tavalla.)

Eli:

Tunarin helppo ja nopea banoffee


n.100-150 grammaa voita
300 grammaa marie- keksejä
1 tölkki kondensoitua maitoa

1 purkki kermaa
2 banaania
1 rkl vaniljasokeria
ripaus kaakaojauhetta

Murskaa keksit isossa kipossa pienen pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita.
Lisää kakkuvuokaan (mielellään irrotettavat laidat, muuten, laita voipaperi alle) ja painele hyvin pohjaan ja reunoille. Reunoille riittää n. 1-2cm.

Kaada kondensoitu maito kippoon, laita mikroon. Anna olla pari minuuttia, sekoita. Jatka minuutilla, sekoita... toista kunnes maito on muuttunut toffeemaiseksi/kinuskimaiseksi. (n. 10-15 min.) Kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Vatkaa kerma ja vailjasokeri.

Heitä ohueksi leikatut banaanisiivut kakun päälle. Jätä muutama käyttämättä. Lisää kerma banaanien päälle. Laita kerman pinnalle muutama pilkottu banaani ja kaakaojauhe siivilällä siroteltuna.


Valmis!

Itse pidän tästä reseptistä, sillä kakku tulee nopeasti. Oikeastihan maitoa joutuisi keittämään kolmisen tuntia miedolla lämmöllä liedellä ja pohjaa pidettäisiin sama aika jääkaapissa. Yhtä hyvää tulee tällä versiolla (omasta mielestäni). Ja vinkkinä: maitoa saa ainakin suurimmista ruokakaupoista.

(Kuvassa juhannuksen banoffee. Sunnuntaina olin turhan hidas, enkä ehtinyt kuvaa napata ennen sen tuhoutumista...)


Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti