keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Omenapiirakka

Oho, tuli omenapiirakkaa!

Innostuin tekemään virolaista hapukoorekookia eli hapankermakakkua. Olisi kuitenkin pitänyt hakea jostain virolaisten tuotteiden kaupasta sitä hapukoorea. Ei ehtinyt. Ostin kermaviiliä ja kermaa. Eihän ne ollenkaan ole sama juttu. Tein kuitenkin yhtä reseptiä noudatellen jotain. Tuli parasta omanapiirakkaa, mitä olen onnistunut tekemään. Ei lähellekään hapukoorekookia. En tiedä, oliko vähän turhaa laittaa piirakkaan sekä vatkattua kermaa että vatkatut munat ja sokeri mutta ainakin tuli tosi kuohkeaa. Tietääkö joku kermavaahdon käytöstä kakuissa, jotka laitetaan uuniin? Oliko hölmö idea?















Omenapiirakka 

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl jauhoja
2 dl kermaviiliä
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
5 omenaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kermaviili. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita jauhot munavaahtoon. Vatkaa kerma ja lisää varovasti. Kaada voideltuun vuokaan ja peitä omenoilla. Paista 30-40 min. 180 asteissa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti