torstai 2. toukokuuta 2013

Parhaat munkit

Nyt onnistu munkit! 

Mies teki taikinan ja mä paistoin. Puolen litran taikina ei meinannut riittää pienellekään porukalle eli ensi vuonna koko litra.Osalle syöjistä ei maistu kardemumma (en tajua, miten sitä voi inhota mutta vissiin voi), joten sen määrää rajoitetaan näissä pullataikinoissa minimiin. Reseptissä normaali 2 tl kuitenkin. Kuvan munkista on joku nopea ehtinyt napata. / Natalia



5 dl maitoa
1 hiiva
2 munaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
13 dl vehnäjauhoja
200 g voisulaa
öljyä
sokeria

Liota hiiva kädenläpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen alustaen ja alustuksen lopuksi voisula. Jätä taikina hieman pullataikinaa löysemmäksi.

Kohota lämpimässä kunnolla.

Leivo taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta koepalalla.

Muotoile pullista varovasti rinkilöitä, kun nostat ne paistumaan.

Valuta talouspaperin päällä. Sokeroi munkit, kun ne ovat hieman jäähtyneitä mutta edelleen lämpimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti