perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pannulla pitsaa

Hiljaista on pidellyt tämän kokkailijan osalta. Ihan niinkin rehellisesti, että hyviä reseptejä on syntynyt, mutta harvoin on tullut väsättyä pelkästään kasvista. Ja jos on, niin usein ne ovat olleet niitä suursuosikkeja (sosekeitot).

Tänään kuitenkin väsäsin nuorimmaiseni kanssa pitsaa pannulla. Olen haaveillut täydellisestä kotipitsasta, siis sellaisesta rapeasta pohjasta, mutta ei kuitenkaan kuivasta.

Keksin idean kokeilla tätä kun näin vilaukselta Jamie Oliverin paistattelevan pitsaa pannulla. Joten eikusta kokeilemaan!

Pitsaa paistinpannulla


Pitsataikina

3dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
1,5 dl vettä.
kuivahiivaa arviolta 2/3 osa pussista

Sekoita vehnäjauho, suola, sokeri ja kuivahiiva. Tee keskelle monttu, lisää öljy ja osa vedestä. Alusta. Lisäile vettä  muutamassa osassa (itse laitoin veden kerralla ja jouduin lisäilemään vielä jauhoja). Alusta sen aikaa kun viitsit, kunhan taikina on kimmoisa, eikä pahemmin tartu nurkkiin kiinni.

Tomaattikastike

3 pientä tomaattia
paseerattua tomaattia reilu puoli purkkia
ketsuppia loraus
mustapippuria
valkosipulia

Kun olet nämä tehnyt:

Jaa takina kolmeen osaan. Kauli esim. leivinpaperin päällä ohuen ohueksi, pannun kokoiseksi. Lisää pannulle sellainen tujaus öljyä, että pohja peittyy. Kuumenna pannu (ei tarvitse olla kutosella, itse laskin siitä neloselle). Irrottele lätty leivinpaperista ja iske se pannulle. Anna paistua n. puolisen minuuttia, kunhan saa vähän väriä alleen. Käännä lettu. Heitä päälle tomaattikastike ja muut sörsselit ( meillä aikuisilla vuohenjuusto ja tujua ruotsalaista juustoa ja napolitana mixistä salaattia, lapsilla pelkkä tomaattikastike ja perus edamjuusto. Mustapippuria päälle.)

Kansi päälle (ei kai pakko jos ei haluu, mutta huomasin, että vikasta tuli pinnalta paras kun juusto sai sulaa rauhassa. Ja se ei tietenkään ole kuvissa).

Anna paistua aikansa, pohjan tilaa voi kurkkia esim. lastan avulla. Samalla voi kaulia uuden pohjan valmiiksi, paistuu kuitenkin jokusen minuutin.

Sitten vaan valmiit pitsat lautaselle ja nauti!

Ja oli muuten ihan parasta kotitekoista! Ja loppujen lopuksi aika nopeaakin. Ihan hyvä idea illanistujaisiin, jokainen saa muutamassa minuutissa pyöräyttää oman italialaisen herkkunsa!

(Ja oli muuten eka pitsa, josta meidän muksut tykkäsivät)


Hanna

4 kommenttia:

  1. Tää oli tosi hyvä ohje, just testattiin! Mulla täytteenä pestoa tomaattipyreeseen, tomaattia, vuohenjuustoa ja rucolaa. Namnam :)

    VastaaPoista
  2. Hei yläpitäjät;) Voisiko sivustolle laittaa "haku" toiminnon, voisi hakea tiettyjä reseptejä/asioita hakusanalla..?

    VastaaPoista