sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ruskean reiän keitto

Tällä kertaa en julkaise kuvaa ruoasta. Sillä se oli niin kamalan näköistä!
Mutta kun söi silmät kiinni tai ei ajatellut asiaa, makunystyrät kyllä tykkäsi (lapsia ei jostain syystä saanut huijattua kokeilemaan tätä keittoa, joka näytti pahasti ripuloineen koiran ulosteelta. Ehkä lisätujaus kermaa olisi auttanut. Meillä ei auttanut, kun sitä ei ollut enempää.)

Meillä on isoissa lasipurkeissa seissyt kuivattuja suppilovahveroita. Nyt päätin tehdä asialle jotakin kun tuntui, että uusi sienestyskausi ehtii tulla ennen kuin vanhat on pistetty kurkusta alas.

Ruskean reiän suppilovahverokeitto


Iso läjä kuivattuja suppiksia (arviolta n.1,5l)
1 iso sipuli
140gr tomaattipyreetä
1,5l vettä
3 kasvisliemikuutiota
valkopippuria
2dl (tai enemmänkin) kermaa

Pilkottu sipuli pannulle runsaaseen rasvaan. Sekaan suppikset ja turaus vettä tuosta 1,5 litrasta. Sekoittele sen aikaa että sipulit vähän tekeytyy.

Sekaan pyre, sekoittele hetki. Vesi ja kuutiot. Anna tekeytyä 15-20 min. Soseuta. Lisää pippuri ja kerma. Keittele hetki. Maista. Lisää kermaa tarvittaessa.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti