maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mustikkakeitto

Lapsena meillä syötiin paljon kiisseleitä. Omista metsistä tuli kerättyä mustikat, vadelmat ja karpalot, joten kun kevät lähestyi, alkoi pakastimien tyhjennys viime kesän marjoista.

Mummi kävi meillä vähän aikaa sitten ja teki mustikkakiisselin. En voinut edes maistaa sitä. Sen verran sai tarpeekseen lapsena.

Kunnes: tänään kekkasin (kiitos yhden ravintolan lounaspöydän jälkiruoan), että ne pirulaisethan voi soseuttaa!!

Välipalaksi tulikin sitten

Mustikka-mustaherukkavaniljakeittoa viilillä


5dl mustaherukkamehua tiivisteestä laimennettuna
n. 400gr mustikoita pakkasesta
4tl vaniljasokeria
2rkl ruokosokeria
3rkl perunajauhoja

Heitä mehu, mustikat, sokerit ja perunajauhot kattilaan. Sekoittele välillä kevyesti. Ota pois levyltä kun pinnalla pulpahtaa.

Soseuta.

Laita tarjoiluastioihin (pinnalle ruokosokeria ettei pinta hyydy) ja kikkare viiliä keskelle.



Tuon viilin otin ex tempore kun sellaista jääkaapissa oli (muuta ei paljon ollutkaan). Muksuille maistui (viili maustamattomana ei maistu) erittäin hyvin, samoin äidille! Joten kauppaan ostamaan iltapalaksi viiliä sopan seuraksi!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti