maanantai 25. helmikuuta 2013

Munakoisovuoka



Tämä resepti on tullut kaverin kaverilta ja onnistuu joka kerta samalla ohjeella maistumaan hieman erilaiselta. Aina kuitenkin hyvältä.
Natalia




Munakoisovuoka

Ainekset:
3 ohueksi viipaloitua munakoisoa
purkki mozzarellaa (buffala mozzarellaa)
100 g parmesanjuustoraastetta
5 rkl korppujauhoja
voita

Tomaatti-basilika kastike:
2 rkl oliiviöljyä
4 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
500 g säilöttyjä tomaatteja
1 tl sokeria
tuoreita basilikanlehtiä (n.10-15 kpl)
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:
Aseta munakoisoviipeet pellille yhteen kerrokseen. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja laita 200c uuniin noin 15-20min.

Tee sillä välin tomaattikastike
- kuullota sipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä,
- lisää tomaatit/tomattimurska,
- sekoita joukkoon sokeri, suola ja pippuri,
- anna hautua n. 10min,
- lisää hienonnetut basilikanlehdet.

Voitele uunivuoka ja aseta pohjalle puolet munakoisoista. Lisää päälle puolet mozzarellaviipaleista, puolet tomaattikastikkeesta ja puolet parmesanraasteesta.

Kasaa toinen kerros samalla tavalla. Sekoita loppu parmesaani korppujauhojen kanssa ja lopeta viimeinen kerros parmesanin ja korppujauhon seokseen. Halutessasi lisää pinnalle voinokareet.
Paista noin 25min tai kunnes pinta on kullaruskea. Anna vetäytyä noin 5min ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti