sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Nuudelit ja seesamikastike

Otin kauppaan mukaan kuvan seesamikastikkeen reseptistä (kirjasta Aasialainen keittokirja). Törmäsin kaupassa kuitenkin ongelmaan: oikeastaan mitään puuttuvista aineksista ei valikoimista löytynyt. Käännetyissä resepteissä varmaankin tuttu ongelma. Lisäksi simerkiksi chiliöljy taitaa olla parasta itsetehtynä. Siirretään se tulevalle kokeilulistalle. Hannalla muistaakseni näitä pulloja onkin.

No, soveltamalla sain aikaiseksi tämän melko ytäkän kastikkeen. Muistelen, että käyttämäni tahini on aika voimakasta toisiin purnukoihin verrattuna. Seuraavana täytyy siis palata vanhan tutun merkin käyttäjäksi (Urtekram tahini). Se on jotenkin pehmeämmän makuista. Tähän reseptiin lisäsin kokonaisen kermaviilipurkin pehmeyttä lisäämään. Vahvasta mausta huolimatta tästä kastikeesta tuli hyvä lähtökohta seesamitahnakokeiluille.

Lapset eivät tästä nauttineet, napsivat pavut ja kiittivät ruoasta.

Natalia

Nuudelit ja seesamikastike

Nuudeleita

3/4 dl tahinia
2 rkl sokeria
3/4 dl seesaminsiemeniä
1 dl kermaviiliä
1 tl tabascoa
2 tl tummaa soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa

Lisäksi vihreitä papuja ja seesaminsiemeniä.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Keitä nuudelit.

Sekoita kastike tarjoiluvaiheessa nuudeleiden sekaan. Lisää pavut ja siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti